Ziemeļvidzemes Karatisti tiekas Limbažos.

21.februārī Limbažu 3.vidusskolā kopā pulcējās stiprākie Karatisti no Valmieras, Cēsīm un Limbažiem, lai pārbaudītu sevi un pretiniekus. Sacensības noritēja 7 vecuma kategorijās un 3 disciplīnās (Kata, Kumite un Džudo). Skatītājos pulcējušies vecāki, draugi un interesenti guva labu ieskatu bērnu un jauniešu Karate sacensībās. Redzēja ar kādu cīņas sparu un drosmi mazie sportisti iziet laukumā, kā tiek ievēroti noteikumi un Karate etiķete, kāda kārtība un disciplīna valda sacensību vietā.

Pirmie cīņas uzsāka 6-9 gadus vecie sportisti. 6g. grupā labus rezultātus uzrādīja Nils Zanders (Cēsis), Ivars Zariņš un Rainers Krūmiņš (Limbaži). 7g. grupā medaļas izcīnīja Renards Ozols (Valmiera), Silvestrs Grava (Cēsis), Valters Semjonovs un Mārtiņš Sūrums (Limbaži). Par labāko šajā grupā kļuva Renards Ozols (Valmiera). 8g. grupā cīņas noritēja ļoti spraigi un uzvarētāji noskaidrojās pēdējā cīņā. Par labākajiem kļuva Ralfs Stujevskis, Ralfs Lapers, Dāvis Bariss (Valmiera), Uvis Arbidāns (Limbaži), Kristaps Mūrnieks, Sindija Mitenberga, Lauris Dravants (Cēsis). Par labāko šajā grupā kļuva Ralfs Strujevskis (Valmiera). 9g. grupā medaļas izcīnīja Sentis un Santis Rolmaņi, Rojs Rullis (Valmiera), Matīss Daniels Kokins, Dāvis Krūmiņš (Cēsis). Pārliecinoši labākais šajā grupā kļuva Sentis Rolmanis (Valmiera).

Pēc tam cīņas uzsāka 10-18 g. veci sportisti. Pirmie uz laukuma izgāja 14+g. zēni un meitenes noskaidrojot stiprākos Kata, Kumite un Džudo, kā arī izaicinājuma cīņā meitenes pret puišiem „Labākais KATA” un spēka vingrinājumos uz laiku. Puišiem labākie bija Jānis Krustiņš (Limbaži), Dāvis Stauvers, Rolands Lapsa, Mārcis Urbāns (Cēsis) un Mārcis Grīviņš (Valmiera). Kausu kā labākais šajā grupā ieguva Jānis Krustiņš (Limbaži). Meitenēm pārliecinoši labākā bija Kitija Jurova (maziņš-Smiltene) atstājot zemāka kaluma medaļas citām, Signija Kopeika (Smiltene), Zane Zālīte (Valmiera), Linda Kristiāna Švirberga (Cēsis) un Maira Krustiņa (Limbaži).

Disciplīnā „Labākais KATA” pārliecinoši katrā cīņā iegūstot maksimālo punktu skaitu (5:0) 1.vietu izcīnīja Kitija Jurova (Smiltene), 2.vieta Mairai Krustiņai (Limbaži).

Spēka vingrinājumos (8 vingr.*50) starp meitenēm ar absolūti labāko laiku 1.vietu izcīnīja Kitija Jurova (8:13,42 min.), starp puišiem labākais bija Jānis Krustiņš (8:15.60 min.). No skatītāju rindām uzaicinātais brīvprātīgais jaunietis (17g.), atzīstami izpildot visus astoņus vingrinājumus, beidza pēdējais, uzrādot laiku 17:52,44 min.. Pēc vingrinājumu beigšanas viņš izteicās, ka tuvākās 3-4 dienas no gultas ārā nelīdīšot, tajā pat laikā divas 13g. vecas meitenes turpināja cīņas 12-13 g. kategorijā, kur spēja izcīnīt 5 (!!!) medaļas.  

Linda Kristiāna Švirberga (Cēsis) kļuva par absolūto uzvarētāju šajā kategorijā, izcīnot 3 pirmās vietas un kausu. Pārējie medaļnieki bija Linda Jakovele (Cēsis), Sandis Krists Kūliņš (Saulkrasti), Kristaps Martinsons (Limbaži) un Justs Vilkotis (Valmiera). 10-11g. grupā pārliecinoši stiprākā bija Līga Vilcāne (Saulkrasti), izcīnot divas 1.vietas un kausu. Vēl medaļas izcīnīja: Normunds Zeidmanis, Artūrs Muskars un Ričards Pabērzs (Limbaži); Emīls Ķimens, Juris Suseklis, Monta Jansone (Cēsis).

Sacensības parādīja stiprās un vājās vietas sportistu izaugsmē, kas būtu jānovērš turpmākajos treniņos, lai nākošajās sacensībās cīņas būtu vēl spraigākas.